ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Decretul prezidențial privind retragerea cetățeniei R. Moldova lui Alexandr Kalinin a fost publicat în Monitorul Oficial

12:29 | 28.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Decretul prezidențial privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova lui Alexandr Kalinin a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, decretul a fost semnat în baza art. 23 alin. (1)  lit. c) din  Legea  cetăţeniei  Republicii  Moldova, care prevede „săvârşirea faptelor deosebit de grave prin care se aduc prejudicii esenţiale statului”.

Alexandr Kalinin este liderul Partidului Regiunilor din Republica Moldova. Acesta ar fi susținut invazia Rusiei în Ucraina.

Prezentul decret intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Acesta poate fi contestat în instanța de judecată.

img23009624

img23009624

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!