ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-daneză, discutată de președintele Maia Sandu și mai mulți parlamentari ai Regatului Danemarcei

07:37 | 30.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri o întrevedere cu mai mulți parlamentari danezi, membri ai Comisiei pentru politică externă din legislativul Regatului Danemarcei, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Oficialii au vorbit despre relațiile bilaterale, amplul proces de modernizare a Republicii Moldova și aderare la Uniunea Europeană. La fel, interlocutorii s-au referit la măsurile de contracarare de către țara noastră a atacurilor hibride și contribuția Moldovei la securitatea regională. 

Președintele Maia Sandu a salutat decizia partenerilor danezi de a deschide o ambasadă la Chișinău anul viitor, un pas important pentru aprofundarea cooperării bilaterale, dezvoltarea comerțului și atragerea investițiilor. Șefa statului le-a mulțumit pentru sprijinul pe care partenerii danezi îl oferă Moldovei și Ucrainei și a transmis că mizăm în continuare pe susținerea Regatului Danemarcei în începerea negocierilor de aderare la UE. 

img23009696

img23009696

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!