ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Circa 200 de studenți, medici rezidenți și angajați ai USMF „Nicolae Testemițanu” au participat la acțiunea „Donează sânge – fii erou!”

10:27 | 05.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Circa 200 de studenți, medici rezidenți și angajați ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” au participat la acțiunea „Donează sânge – fii erou!”, informează MOLDPRES.

Scopul campaniei este de a suplini rezervele de sânge în țara noastră, de a promova modul sănătos de viață și de a dezvolta spiritul de responsabilitate socială al oamenilor.

În total au fost colectate circa 100 litri de sânge. Printre donatori a fost Joshua Bijiu, student în anul III la Facultatea Medicină nr. 2, originar din India, care a spus că donează sânge pentru prima dată. „Multe țări se confruntă cu o criză de rezerve de sânge, motiv pentru care e foarte important să donăm, deoarece oferim persoanelor o șansă la viață”, a afirmat tânărul. 

Pentru prima oară a donat sânge și Anastasia Lica, studentă în anul II la Facultatea Medicină nr. 1. „Am fost foarte emoționată la început, dar după prelevarea sângelui m-am simțit foarte mândră de mine. Este un gest simplu, dar pentru persoanele aflate în stare gravă este o salvare, de aceea îndemn toată lumea să doneze sânge”, a remarcat Anastasia Lica.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. 

img24001591

img24001591

img24001591

img24001591

img24001591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!