ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va beneficia în continuare de suportul UE în dezvoltarea sectorului agricol și a comunităților rurale

10:14 | 16.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a avut la Roma, Italia, o întrevedere cu reprezentantul Uniunii Europene la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Alexandra Valkenburg, și cu Leonard Mizzi, șeful Secției pentru sistemele agri-food și pescuit din cadrul Directoratului General pentru Parteneriate Internaționale al Comisiei Europene. Discuțiile s-au concentrat pe mai multe teme strategice pentru dezvoltarea agriculturii și zonelor rurale din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Unul dintre subiectele principale ale discuției a fost dezvoltarea satelor moldovenești, un domeniu în care Uniunea Europeană are politici eficiente. În context, au fost abordate aspecte legate de Camerele Agricole și rolul lor în sprijinirea fermierilor, o practică reușită în multe state membre ale UE.

De asemenea, un subiect de interes major a fost promovarea fructelor moldovenești pe piețele externe, inclusiv în statele UE. Exporturile de mere, prune, struguri, cireșe și căpșuni au fost discutate pe larg.

Reprezentanții Uniunii Europene și-au reiterat suportul pentru Republica Moldova în toate aceste domenii, subliniind angajamentul continuu al UE pentru susținerea și dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră.

Cea de-a 34-a Sesiune a Conferinței Regionale a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru Europa (ERC) se desfășoară la Roma. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a fost ales președinte al acestei sesiuni și va conduce toate lucrările conferinței până pe 17 mai curent.

 

img24003564

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!