ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina anunţă atacuri cu drone inclusiv la Kiev

10:39 | 19.05.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Rusia a lovit din nou Ucraina sâmbătă seara cu atacuri masive cu drone, transmite dpa, citată de Agerpres și Moldpres.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Viniţa din sud-vestul capitalei, regiunea de frontieră din nord-estul Ucrainei Sumî, regiunea centrală Cerkasî, oraşul Nikolaiev din sudul ţării şi oraş-port Odesa de la Marea Neagră.

Explozii ar fi fost auzite în cea mai mare parte a Ucrainei. Anterior a existat o alertă aeriană în numeroase zone.

Deocamdată nu există informaţii despre pagube sau victime, scrie dpa.

Au fost raportate explozii şi în Peninsula Crimeea, ocupată de Rusia, la Marea Neagră.

Apărarea aeriană din Sevastopol a respins un atac cu rachete, a anunţat pe Telegram, în primele ore ale zilei de duminică, guvernatorul numit de ruşi al Crimeei, Mihail Razvojaev.

Guvernatorul a citat serviciile de salvare din Sevastopol spunând că iniţial nu au fost raportate daune asupra infrastructurii civile.

Informaţiile furnizate de ambele părţi nu au putut fi iniţial verificate independent, potrivit dpa.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei în urmă cu peste doi ani.

img24003668

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!