ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă ediţie a Sărbătorii Fagului va avea loc pe 25 mai, în raionul Ungheni

13:39 | 20.05.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Sărbătoarea Fagului și cea de-a III ediție a Târgului de produse ecologice, naturale şi tradiționale, revine pe data de 25 mai, la Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” din satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni, transmite MOLDPRES.

Evenimentul, considerat în partea locului drept o manifestare de importanță culturală și spirituală, este o reuniune pentru toată familia, o sărbătoare tradițională reală, născută de a aduce în sânul naturii doritorii de frumos şi autentic, indică organizatorul, Clusterul Turistic Regional Ținutul de Vest.

Potrivit organizatorilor, agenda Sărbătorii Fagului din acest an include Târgul de produse ecologice, naturale și tradiționale, ediția a III-a; închiderea taberei Cioplitorilor în lemn; expoziție de bucate tradiționale; spectacol folcloric; excursii ghidate prin Rezervație; activități în aer liber pentru copii și adulți, masterclass-uri etc. Ziua va culmina cu un recital de muzică prezentat de artistul Vali Boghean.

Pentru prima dată, Sărbătoarea Fagului a fost organizată în anul 2013. Rezervația „Plaiul Fagului” a fost creată prin Hotărâre de Guvern, la 12 martie 1992, ca urmare a reorganizării gospodăriei silvo-cinegetice „Pădurea Rădeni”. În prezent, Rezervația este îngrijită de peste o sută de angajați și face parte din mai multe proiecte naționale și internaționale, susținute de partenerii externi. De asemenea, Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”, membră a Clusterului Turistic Regional Ținutul de Vest, este inclusă în competiția de notorietate în domeniul turistic, "Destinația Anului 2024”.

 

 

img24003695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!