ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Consiliul Audiovizualului

13:51 | 27.05.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a menținut Decizia autorității de reglementare prin care serviciul de televiziune „PRO TV Chișinău” este considerat național.

ÎCS „Pro Digital” SRL a solicitat, în instanță, modificarea listei furnizorilor de servicii media audiovizuali naționali, regionali și locali, aprobată de Consiliul Audiovizualului în 2022. Acțiunea privind reclasificarea „PRO Digital” SRL din furnizor național în regional, a fost respinsă, pe 22 mai 2024, ca neîntemeiată.

Astfel, „PRO TV Chișinău” are, în continuare, obligația să difuzeze cel puțin 8 ore de programe locale, față de 4 ore de produs autohton, prevăzute la articolul 4 din Codul serviciilor media audiovizuale pentru furnizorii privați regionali.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!