ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a participat la Recensământul populației și locuințelor: „Fiecare om și casă contează!”

14:59 | 03.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu a participat la Recensământul național al populației și locuințelor, care se desfășoară în perioada 8 aprilie - 7 iulie în țara noastră. Președinta i-a îndemnat pe toți cetățenii să participe la acest exercițiu important, să fie amabili cu recenzorul și să răspundă corect la întrebări, transmite MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități.

„Vă îndemn pe fiecare să participați la recensământ, să fiți amabili cu recenzorul și să răspundeți corect la întrebări. Recensământul se desfășoară o dată la 10 ani și ne ajută să aflăm câteva informații utile: cât de mare este populația țării, câți oameni trăiesc în diferite localități, câte case sunt conectate la gaz, apă și canalizare, ce ocupație și nivel de studii au cetățenii și altele”, a spus Maia Sandu.

Președinta a remarcat că informațiile colectate sunt confidențiale și protejate prin lege. „Recenzorii vor bate la ușile dumneavoastră până la 7 iulie. Interviul durează aproximativ 10 minute. Le mulțumesc tuturor recenzorilor pentru efortul imens și răbdare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care participă la recensământ și înțeleg că astfel contribuim cu toții la îmbunătățirea condițiilor de viață în Moldova. Participă la recensământ! Fiecare om și casă contează!”, a afirmat Maia Sandu.

Potrivit Biroului Național de Statistică, până la finele zilei de 30 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 milion 476 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 2 milioane 167 mii de persoane.

img24004152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!