ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat modificări la lista documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea frontierei de stat

13:25 | 05.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi modificări la lista documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, la lista documentelor de călătorie emise de Confederația Elvețiană, Republica Italiană, Republica Lituania și Republica Federală Germania se adaugă pașaportul temporar, care urmează a fi acceptat pentru traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova. Totodată, la lista documentelor de călătorie pentru Regatul Belgiei, Regatul Danemarcei, Republica Finlanda, Republica Franceză, Republica Irlanda și Republica Slovacă se adaugă pașaportul de urgență.

Ministerul Afacerilor Interne a comunicat că scopul general al acestui proiect este asigurarea respectării drepturilor fundamentale la libera circulație a persoanelor, având la bază eliberarea de către unele state a unor documente de călătorie de tip nou. Un alt motiv care justifică necesitatea modificărilor este practica din punctele de trecere a frontierei de stat, care indică necesitatea intervenției normative în raport cu cetățenii statelor exonerați de obligativitatea deținerii unei vize la intrarea, ieșirea și tranzitarea teritoriului țării noastre.

 

 

img24004209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!