ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană a anunțat că R. Moldova și Ucraina sunt pregătite să înceapă negocierile de aderare la UE

14:23 | 07.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Comisia Europeană le-a transmis astăzi ambasadorilor UE că Republica Moldova și Ucraina au îndeplinit condiţiile pentru a începe negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană, informează MOLDPRES, cu referire la AGERPRES.

„Considerăm că toate etapele au fost îndeplinite de cele două ţări. Acum decizia este în mâinile statelor membre”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comisiei.

De asemenea, pe 5 iunie curent, un grup de 11 din cele 27 de state membre ale UE au cerut președinției belgiene a Consiliului UE să adopte în luna aceasta cadrele de negociere pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE, pentru a putea fi convocate conferințele interguvernamentale cu cele două ţări la sfârşitul lunii.

Premierul Dorin Recean a declarat recent că autoritățile de la Chișinău „țintesc sfârșitul lunii iunie” pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Guvernul va fi pregătit cu toate temele pentru acasă, ca să putem deschide oficial negocierile”, a punctat oficialul.

În decembrie 2023, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a Republica Moldova la UE, iar pe 13 martie curent, Comisia Europeană a transmis spre examinare Consiliului European proiectul cadrului de negociere cu Republica Moldova.

img24004281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!