ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Miclești, Criuleni, a fost construită o rețea magistrală de canalizare. Locuitorii vor avea acces la servicii de calitate în sanitație 

11:56 | 10.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Aproximativ 750 de locuitori ai satului Miclești, raionul Criuleni, precum și cele mai importante instituții comunitare, cum ar fi grădinița, gimnaziul, primăria și biblioteca publică vor beneficia de servicii de canalizare. Acest lucru va fi posibil după ce în localitate a fost construită o rețea magistrală de canalizare și o stație de epurare a apelor uzate. Lucrurile au fost efectuate în cadrul Programului Național „Satul European”, ediția I, transmite MOLDPRES. 

Proiectul a inclus construcția a 5,2 km de rețele de canalizare gravitaționale și o stație de epurare. Lucrările de construcție au început în luna ianuarie 2023 și s-au finalizat în luna mai 2024. Pentru realizarea proiectului, Guvernul Republicii Moldova a oferit suma de 6 961 958 de lei, resursele financiare fiind alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Primarul localității, Iurie Buga, susține că acest proiect este esențial pentru reducerea riscurilor igienico-sanitare și pentru oferirea de servicii publice de calitate locuitorilor din comuna Miclești, servicii de care aceștia nu au mai beneficiat până acum.

„Ne dorim să avem un sat curat, amenajat, un sat cu adevărat european, astfel încât locuitorii noștri să beneficieze de aceleași condiții ca cei din oraș. Îmbunătățind calitatea vieții din comună, sperăm ca cetățenii noștri plecați, inclusiv cei din diaspora, să revină cu traiul la baștină, dar și să atragem investitori străini la Miclești. Pentru a asigura cu servicii centralizate de canalizare întreaga localitate, cu cei aproximativ 1500 de locuitori, am depus un alt proiect pentru etapa a doua a Programului Național „Satul European”, astfel încât să reușim să creăm condiții corespunzătoare pentru toți locuitorii satului”, a afirmat edilul.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, până în prezent, în cadrul Programului Național „Satul European” ediția I, au fost finalizate 104 proiecte pentru construcția și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, din totalul de 154 de inițiative aprobate.

img24004321

img24004321

img24004321

img24004321

img24004321

img24004321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!