ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski la Berlin: Ucraina așteaptă revenirea refugiaților după război

09:16 | 12.06.2024 Categorie: Externe

Berlin, 12 iun. /MOLDPRES/. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți, la Berlin, că se așteaptă ca refugiații ucraineni să se întoarcă în țară doar după încheierea războiului, relatează dpa, preluat de Agerpres și Moldpres.

Zelenski a subliniat că nu are sens să se încerce motivarea ucrainenilor cu sloganuri sau campanii pentru a se întoarce acum în țară.

Aceste declarații au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, cu ocazia vizitei lui Zelenski la Berlin pentru deschiderea unei conferințe internaționale privind reconstrucția Ucrainei.

„Nu există nicio îndoială că reconstrucția generală va avea loc abia după război”, a afirmat Zelenski.

Liderul ucrainean a adăugat că va exista mult entuziasm printre ucrainenii care au fugit în străinătate pentru a se întoarce și a reconstrui țara odată ce va fi pace.

El a subliniat că vor fi multe locuri de muncă disponibile în acel moment și că deja există o cerere mare de muncitori calificați în Ucraina.

img24004371

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!