ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a lansat atacuri cu rachete și drone asupra Ucrainei, provocând incendii și răniți în șase regiuni

11:11 | 12.06.2024 Categorie: Externe

Kiev, 12 iun. /MOLDPRES/. În noaptea de marți spre miercuri, Rusia a lansat atacuri masive cu rachete și drone asupra Ucrainei, care au provocat incendii și avarii la clădiri rezidențiale, rănind mai multe persoane în șase regiuni, potrivit autorităților ucrainene citate de Reuters, Agerpres și Moldpres.

Armata ucraineană a raportat că a doborât cinci din cele șase rachete și toate cele 24 de drone Shahed lansate de Rusia. Printre rachetele interceptate se numără patru Kh-101 și Kh-555, lansate din avioane Tu-95 MS, și o rachetă hipersonică Kinjal, una dintre cele mai greu de interceptat din arsenalul rusesc. De asemenea, a fost lansată o rachetă balistică Iskander-M din Crimeea, care nu a fost doborâtă.

Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus toate aparatele care se apropiau de Kiev, dar fragmentele acestora au avariat un complex industrial, provocând un incendiu. În regiunea Kiev, un localnic a fost rănit, iar mai multe clădiri și o benzinărie au fost avariate.

În regiunea Dnipropetrovsk, trei persoane au fost rănite și nouă imobile au fost avariate. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore pe întreg teritoriul Ucrainei, iar avioane de luptă poloneze și ale aliaților au fost ridicate de la sol ca măsură de precauție.

Atacurile au vizat regiunile Kiev, Poltava, Dnipropetrovsk, Zaporojie, Harkov și Vinița.

img24004377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!