ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Seară dedicată Republicii Moldova, găzduită la Palatul Elisabeta din București

14:15 | 13.06.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Peste 1 000 de persoane au participat la Seara dedicată Republicii Moldova găzduită de Palatul Elisabeta din București. Evenimentul a fost „o ocazie pentru a afirma sprijinul Coroanei Române acordat aspirațiilor Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană și pentru construirea unui viitor stabil, prosper, liber și democratic pentru generațiile care vor urma”, se spune în comunicatul difuzat de Familia Regală a României, citat de MOLDPRES. 

Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au invitat la eveniment „reprezentanți din toate domeniile, de toate profesiile, de toate vârstele și din toate confesiunile care trăiesc în țara-soră”.

La eveniment au participat demnitari, reprezentând instituțiile statului din ambele țări, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, înalți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ambasadori străini și membri ai corpului diplomatic acreditat la București, personalități din domeniile educației, economiei, științei, agriculturii, muzicii, sportului și artelor plastice, precum și organizații, fundații și asociații din cele două țări.

Astăzi, suntem martorii celei mai intense și prolifice perioade în relația dintre țările noastre și această relație puternică ne ajută și în apropierea visului nostru european, pentru care Bucureștiul ne oferă un sprijin neclintit. Iar Casa Regală a României a avut și are în continuare un cuvânt greu de spus în acest parcurs, pledând discret, dar cu fermitate pentru cauza noastră europeană în marile capitale ale Europei”, a declarat ministrul Culturii Republicii Moldova, Sergiu Prodan.

Oaspeții prezenți la eveniment au putut admira militarii din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Cavaleria Jandarmeriei Naționale. Publicul a fost delectat cu un valoros repertoriu muzical prezentat de Corul Tronos al Patriarhiei și Corul de tineret din orașul Bălți. Totodată, la eveniment au participat furnizori regali și producători din Republica Moldova, care au oferit musafirilor Familiei Regale produsele companiilor lor.

Prima Seară a Palatului Elisabeta dedicată Republicii Moldova a avut loc anul trecut, în luna mai.

img24004423

img24004423

img24004423

img24004423

img24004423

img24004423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!