ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți deputați care au blocat tribuna principală a Parlamentului, sancționați. Aceștia nu vor fi admiși la cinci ședințe ale Legislativului

16:16 | 13.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Șapte deputați, care ar fi afiliați lui Ilan Șor, au primit interdicția de a participa la cinci ședințe ale Parlamentului, după ce au blocat accesul la tribuna centrală și au împiedicat desfășurarea ședinței Legislativului. Deputații au fost sancționați la propunerea speakerului Igor Grosu, care a fost susținută cu votul a 57 de deputați, informează MOLDPRES.

„Cei care lucrează pentru alt stat și nu au nimic comun cu agenda noastră au încercat să blocheze activitatea Parlamentului. Pentru ai pune la respect pe cei care caută să destabilizeze, am aplicat o sancțiune și am votat-o în plen. Vom acționa foarte hotărât de fiecare dată când persoanele care lucrează pentru alte interese și alte state vor intenționa să perturbeze parcursul nostru european”, a spus Igor Grosu.

Sancțiunea vizează deputații: Vasile Bolea, Denis Ulanov, Marina Tauber, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu.

Deputații au blocat accesul la tribuna Parlamentului fiind nemulțumiți că le-ar fi fost limitate intervențiile verbale în timpul ședinței plenare.

Ședința Parlamentului urmează a fi continuată vineri, începând cu ora 10.00.

 

img24004429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!