ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu, despre deputații care au participat la recepția oferită de Ambasada Rusiei: „E un gen de umilință, dependență, servilism și incapacitate de a spune lucrurilor pe nume”

17:25 | 13.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului dezaprobă participarea deputaților moldoveni la recepția oferită de Ambasada Federației Ruse cu prilejul marcării pe 12 iunie a Zilei Naționale a Rusiei. Igor Grosu califică acest comportament al parlamentarilor drept un gest de „umilință” și „servilism”, transmite MOLDPRES.

Totodată, Gorsu a ținut să amintească despre prezența trupelor militare rusești pe teritoriul Republicii Moldova și a condamnat agresiunea militară a Rusiei în Ucraina.

E un gen de umilință, dependență, servilism și incapacitate de a spune lcururilor pe nume, un fel de slugoi, mă scuzați că alt cuvânt mai politicos nu mi-a venit. E trist și lasă lumea să-i știe, cei care nu au curajul să recunoască ce crime comite Kremlinul și Putin împreună cu toată camarila lui în Ucraina”, a declarat Igor Grosu. 

Igor Grosu a ținut să sublinieze că Federația Rusă sfidează independența și suveranitate statelor din proximitatea sa, dislocând trupe militare pe teritoriul Republicii Moldova.   

Armata rusă se află ilegal pe teritoriul nostru, armata rusă își ține ilegal armamentul pe teritoriul nostru. Armata Federației Ruse a atacat Ucraina. Tot armata acestei țări a atacat Georgia. Nicio țară din proximitate nu a atentat la această țară, dimpotrivă. Acesta e un stat agresor, condus de un criminal de război, Putin, care a declanșat în ambițiile lor pranoidale, bolnave, eu altfel nu le pot interpreta, de a restabili imperiul și nu știu ce ambiții au ei acolo. Din cauza acestor ambiții mor oameni nevinovați zilnic”, a opinat șeful Legislativului. 

Mai mulți politicieni din Republica Moldova au participat miercuri, 12 iunie, la recepția oferită de Ambasada Rusiei cu prilejul Zilei Naționale a Rusiei. Printre cei prezenți la recepție au fost deputaţii Marina Tauber, Vasile Bolea, Vadim Fotescu, Diana Caraman, Bogdan Țîrdea, dar şi fostul prim-ministru Vasile Tarlev. 

img24004432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!