ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează despre tentativele Rusiei de a influența alegerile prezidențiale din R. Moldova. Dorin Recean: „Încercările Kremlinului vor fi zădărnicite”

19:52 | 13.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Kremlinul și agenții săi intenționează să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova din toamna 2024 și să provoace proteste, dacă scrutinul nu va fi câștigat de un candidat pro-rus. Despre aceasta avertizează guvernele țărilor occidentale. SUA, Canada și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au declarat sprijin Republicii Moldova și au exprimat deplina încredere în capacitățile țării de a face față provocărilor. Încercările Kremlinului vor fi zădărnicite, dă asigurări prim-ministrul Dorin Recean, transmite MOLDPRES.

Kremlinul își susține persoanele de încredere în calitate de candidați la președinția Republicii Moldova și folosește dezinformarea și propaganda pentru a alimenta tensiuni în societate. Kremlinul intenționează să provoace proteste în Moldova în cazul în care un candidat pro-rus nu va câștiga alegerile. Avem deplină încredere în capacitatea Moldovei de a gestiona ingerința Kremlinului și de a menține pacea și securitatea”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

SUA vor continua să ofere sprijin R. Moldova, în timp ce țara avansează pe calea reformelor democratice, se mai arată în declarația SUA.

Susținem alegerile libere și corecte și nu vom tolera încercările Kremlinului de a submina instituțiile și procesele democratice din Moldova”, mai prfecizează sursa citată.

Pentru a susține R.Moldova, SUA au impus sancțiuni împotriva persoanelor și entităților care încearcă să destabilizeze instituțiile democratice ale țării și va continua să ia măsuri în această direcție, se mai arată în declarație. 

Încercările Kremlinului de a submina suveranitatea” R. Moldova „vor fi zădărnicite”, dă asigurări prim-ministrul Dorin Recean. Oficialul a exprimat recunoștință celor trei state pentru sprijinul acordat R. Moldova.

Sunt recunoscătoare pentru sprijinul puternic al Statelor Unite, Regatului Unit și Canadei în apărarea democrației Republicii Moldova. Încercările Kremlinului de a submina suveranitatea noastră și de a incita la destabilizări vor fi zădărnicite”, a afirmat Recean.

Totodată, Recean a exprimat încredere deplină în instituțiile statului în asigurarea a păcii și securității. 

Instituțiile noastre sunt puternice, și asigură pacea, securitatea și dreptul poporului nostru de a-și alege singur viitorul”, a comentat premierul Dorin Recean.

img24004436

img24004436

img24004436

img24004436

img24004436

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!