ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Finanțelor continuă cooperarea cu Departamentul Trezoreriei SUA

09:48 | 14.06.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. În scopul consolidării proceselor bugetare, a raportării financiare și a standardelor de contabilitate în sectorul public, Ministerul Finanțelor găzduiește în perioada 3 -14 iunie 2024, misiunea de experți din cadrul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA.

În contextul misiunii, ministrul Finanțelor, domnul Petru Rotaru, a avut o întrevedere cu experții americani, alături de secretarul de stat al Ministerului, Vladimir Arachelov, și directoarea Inspectoratului Control Financiar de Stat, Svetlana Țurcanu.

Ministrul Petru Rotaru s-a arătat recunoscător și a mulțumit experților pentru profesionalismul manifestat în cooperarea de lungă durată și suportul oferit în domeniile de activitate ale ministerului.

Experții Biroului și-au reafirmat toată deschiderea disponibilă de a oferi analiza necesară pentru identificarea sectoarelor ce pot fi dezvoltate, cu scopul de a asigura asistență tehnică în vederea fortificării proceselor bugetare și standardelor contabile.

Menționăm că, misiunea de experți axată pe consiliere, va oferi o serie de recomandări, sugestii și propuneri pentru implementarea celor mai bune practici internaționale în domeniu, cu scopul de a asigura durabilitatea reformelor inițiate de minister.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!