ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Ploile au făcut ravagii în sudul țării: Un autocar de rută, blocat pe drum

10:04 | 14.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Mai multe porțiuni de drum local din sudul țării au fost înnămolite în urma ploilor puternice din noaptea trecută. Salvatorii și pompierii au intervenit la fața locului pentru a lichida consecințele intemperiei, informează MOLDRES.

În satul Alexeevca, Cahul, un autocar de pe ruta Chișinău-Giurgiulești, în care se aflau șapte persoane, a rămas blocat pe drum din cauza acumulării noroiului din câmp. Salvatorii au reușit să deblocheze autocarul și să asigure continuarea călătoriei pentru pasageri.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma ploilor abundente, cinci gospodării din localitatea Văleni, raionul Cahul, au solicitat intervenția echipelor de salvatori și pompieri pentru pomparea apei acumulate. Tot aici, salvatorii au intervenit pe mai multe porțiuni de drum local care au fost înnămolite. Astfel, la fața locului sunt antrenate echipele specializate cu mai tehnică grea, pentru a facilita accesul de deplasare.

În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au intervenit în 33 situații de risc.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit avertizarea de Cod galben de instabilitate atmosferică pentru ziua de vineri, 14 iunie. Potrivit meteorologilor, se așteaptă averse cu descărcări electrice, posibil cu grindină.

img24004453

img24004453

img24004453

img24004453

img24004453

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!