ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia anunţă că a doborât în cursul nopţii 87 de drone ucrainene

09:59 | 14.06.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Rusia a anunţat vineri că a doborât în cursul nopţii 87 de drone ucrainene, dintre care 70 au vizat regiunea Rostov (sud) unde se află cartierul general al operaţiunii ruse din Ucraina, transmite MOLDPRES cu referire la Agerpres și AFP.

„În cursul nopţii, a fost împiedicată o încercare a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist cu drone aeriene”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

„În total, 87 de drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunilor ruse”, a afirmat el.

„Sistemele de apărare antiaeriană au interceptat şi distrus drone deasupra regiunii Belgorod (2), Volgograd (2), Voronej (6), Kursk (6), Rostov (70), precum şi o dronă deasupra peninsulei Crimeea” anexată de Rusia în 2014, conform aceleiaşi surse.

În regiunea Rostov, care găzduieşte cartierul general al operaţiunii ruse în Ucraina, atacul "nu a făcut victime", dar a provocat întreruperi de electricitate în mai multe localităţi, a declarat guvernatorul regional Vasili Golubev pe Telegram.

În regiunea Voronej, la graniţa cu Ucraina, „un rezervor de petrol a fost uşor avariat” în urma căderii resturilor de drone, potrivit guvernatorului regional Aleksandr Gusev.

Atacul nu a provocat incendii şi nu s-a soldat cu răniţi, a afirmat el pe Telegram.

Ucraina, care se confruntă cu o ofensivă lansată de Moscova de peste doi ani, răspunde cu regularitate atacând regiunile ruse şi ţintind în special instalaţiile energetice.

img24004454

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!