ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională, Viorel Țentiu, rămâne în arest pentru 30 de zile

17:09 | 14.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională, Viorel Țentiu, rămâne în arest pentru 30 de zile. Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut astăzi măsura de arest preventiv pentru 30 zile în privința acestuia, informează MOLDPRES.

Pe 6 iunie, Viorel Țentiu a fost plasat în arest pentru 30 de zile, fiindu-i încriminată infracțiunea de corupere pasivă. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Pe 4 iunie curent, patru persoane au fost reținute în urma mai multor percheziții desfășurate în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Republica Franceză, ce investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări ar fi primit mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări, anunțați în căutare internațională.

Pe 6, 9 și 10 iunie, alte trei persoane au fost reținute în cadrul dosarului. Reținerile au avut loc după desfășurarea unor noi percheziții de către procurorii anticorupție.

img24004473

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!