ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

117 cazuri de rujeolă au fost înregistrate în Republica Moldova de la începutul anului

09:39 | 17.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/.De la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost raportate117 cazuri de rujeolă, dintre care nouă au fost contractate în străinătate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), cele mai multe cazuri au fost raportate în Chișinău – 55 de cazuri și raionul Sîngerei – 39 de cazuri. Alte localități afectate de rujeolă sunt: Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei – câte un caz, Drochia, Dondușeni, Râșcani – câte două cazuri, Ialoveni – trei cazuri, Bălți – patru cazuri.

ANSP precizează că în raionul Sîngerei, până în prezent au fost confirmate 39 de cazuri la copiii nevaccinați.  Un alt focar de rujeolă a fost înregistrat la șase copii din raionul Strășeni, care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei.

Specialiștii ANSP reamintesc populației că tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care, copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

img24004506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!