ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSM a anunțat concurs pentru suplinirea a 17 posturi vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău

10:44 | 17.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat concurs pentru suplinirea a 17 posturi vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Judecătorii pot depune dosarele până la 8 iulie, comunică MOLDPRES.

Potrivit CSM, anunțul privind concursul respectiv a fost publicat în Monitorul Oficial, iar cererile de participare la concurs urmează a fi depuse până la data de 8 iulie 2024.

Doritorii trebuie să prezinte următoarele acte: cererea de participare la concurs; curriculum vitae actualizat; motivarea personală; certificatul medical privind starea sănătății, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii.

Conform art. 6 alin. (5) din Legea nr. 544 din 20 iulie 1995 cu privire la statutul judecătorului, la funcţia de judecător al Curţii de apel poate candida persoana cu o vechime în muncă în funcţia de judecător de cel puţin patru ani.

Curtea de Apel Chișinău a rămas la începutul lunii mai fără jumătate din magistrați, după ce aceștia au depus cereri de demisie și nu au acceptat să fie evaluați.

img24004510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!