ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Testele la examenul de matematică ale absolvenților de gimnaziu din 13 școli vor fi reevaluate

21:50 | 17.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Testele la examenul de matematică ale absolvenților de gimnaziu din 13 instituții de învățământ din țară vor fi reevaluate. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Națională de Examene după ce au fost constatate „diferențe exagerate” în punctajele acordate, transmite MOLDPRES. 

Instituțiile de învățământ vizate sunt din raioanele Cahul, Dubăsari și Rezina. 

În acest caz, Comisia Națională de Examene va solicita desfășurarea unei anchete de serviciu în cadrul căreia vor fi examinate toate circumstanțele încălcărilor constatate.

Hotărârea a fost anunțată după ce Comisia Națională de Examene a examinat astăzi date de la reevaluarea testelor de examen din cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, Comisia Republicană de Reevaluare la disciplina matematica a constatat diferențe mari dintre punctajele acordate de la -5 puncte până la -12 puncte în unele teste din anumite instituții de învățământ.

Astfel, Comisia Națională de Examene a solicitat reevaluarea integrală a testelor din 13 instituții de învățământ din raioanele Cahul, Dubăsari, Rezina pentru care s-au constatat diferențe exagerate. 

Tot astăzi, Comisia Națională de Examene a decis că persoanele implicate în desfășurarea examenelor de absolvire în opt gimnazii din țară „au comis abateri grave în procesul de organizare și desfășurare a probelor” și riscă penalități.

Examenele naționale de absolvire a gimnaziului s-au desfășurat în perioada 3 - 13 iunie, iar rezultatele vor fi anunțate pe 20 iunie.

img24004530

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!