ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dreptul de autor și drepturile conexe au ajuns în vizorul deputaților

09:22 | 18.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a organizat consultări publice asupra inițiativei legislative pentru modificarea Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe. La discuții au participat deputați, reprezentanți ai Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), membri ai organizațiilor de gestiune colectivă, compozitori, scriitori și reprezentanți ai mediului de afaceri, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, în cadrul consultărilor au fost analizate propuneri pentru asigurarea funcționalității mecanismului de gestiune colectivă privind dreptul de autor și drepturile conexe, negocierea, colectarea, repartizarea și achitarea remunerațiilor datorate autorilor și titularilor de drepturi.

„Vom analiza fiecare propunere înaintată de dumneavoastră. Contez pe buna intenție și sunt sigură că împreună vom reuși să îmbunătățim cadrul legal existent”, a menționat Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Potrivit AGEPI, dreptul de autor și drepturile conexe reprezintă instrumente şi concepte legale care respectă şi protejează drepturile autorilor legate de creaţiile lor contribuind, de asemenea, la dezvoltarea economică şi culturală a societăţii.

img24004536

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!