ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă etapă a lucrărilor de construcție a podului peste râul Bâc. Drumarii au început montarea grinzilor

11:09 | 18.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Drumarii au început cea de-a doua etapă a lucrărilor de construcție a podului peste râul Bâc. Pe șantier are loc montarea grinzilor, transmite MOLDPRES.

„Pe șantierul de construcție a secțiunii a doua a podului de la Pruncul (centura Chișinău) se montează deja grinzile. Până astăzi, s-au demolat podul și pasajul peste calea ferată vechi, s-au turnat fundațiile și s-au montat structurile de beton, iar acum lucrările au intrat în etapa a doua”, a anunțat Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Podul peste râul Bâc va avea patru deschideri de 18 metri fiecare și 32 de grinzi, iar pasajul peste calea ferată va avea trei deschideri de 18 m fiecare, adică 24 de grinzi. „Pe șantier sunt 20 de drumari care lucrează și construiesc drumuri europene”, a afirmat Andrei Spînu. 

Lucrările de construcție a celui de-al doilea pod peste râul Bâc au început anul trecut.

img24004542

img24004542

img24004542

img24004542

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!