ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii din Strășeni, în alertă: Un nou focar de rujeolă la o familie multiplă

11:58 | 18.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Un nou focar de rujeolă a fost înregistrat la șase copii dintr-o altă familie multiplă din raionul Strășeni, care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei. Informația a fost confirmată pentru MOLDPRES de șefa Serviciului informare și comunicare al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Olesea Croitor.

Potrivit ANSP, copiii au intre patru luni si 13 ani și urmează tratament sub supravegherea medicului. De asemenea, au fost stabiliți contacții, care se află sub supraveghere medicală.  

Conform sursei citate, de la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost raportate 117 cazuri de rujeolă, dintre care nouă au fost contractate în străinătate. Cele mai multe au fost raportate în Chișinău – 55 de cazuri și raionul Sîngerei – 39 de cazuri. Alte localități afectate de rujeolă sunt: Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei – câte un caz, Drochia, Dondușeni, Râșcani – câte două cazuri, Ialoveni – trei cazuri, Bălți – patru cazuri.

Specialiștii ANSP reamintesc populației că tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care, copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

img24004546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!