ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au anunțat cinci motive în favoarea organizării referendumului: „Moldovenii vor ca țara lor să fie în UE și acest lucru trebuie reconfirmat și scris în Constituție”

15:48 | 19.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/.Autoritățile au anunțat cinci motive privind necesitatea organizării referendumului pentru integrare europeană pe 20 octombrie pe care l-au calificat ca fiind „o oportunitate istorică pe care o așteptăm de 30 de ani”, comunică MOLDPRES.

Argumentele pro-referendum au fost expuse pe canalul te telegram „Pentru” lansat de autorități.

Potrivit sursei citate, în prezent țările UE vor mai mult ca niciodată ca Moldova să adere la UE, iar cetățenii noștri tot își doresc sã fie parte a UE.

1.Avem o oportunitate istorică pe care o asteptăm de 30 de ani - tările UE vor mai mult ca niciodată ca Moldova să adere la UE (cu câțiva ani în urma liderii UE spuneau că UE nu trebuie să se mai extindă), iar cetățenii noștri tot își doresc sã fie parte a UE.

2.Este momentul în care putem transforma această susținere într-un pas real. Nu se știe când această deschidere din afară va mai veni vreodată - trebuie sa fim isteți, întelepți și să ne folosim de acest moment istoric. Să fim gospodari și sắ avem grijă de țara noastră.

3. Moldovenii vor ca țara lor să fie în UE și acest lucru trebuie reconfirmat și scris in Constituție, ca oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcție de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică.

4. Sunt voci care se opun aderării și ei declară în mod fals că poporul nu vrea în UE - trebuie sã le aratăm că anume aceasta este voința democratică a moldovenilor. Nu trebuie sã admitem ca hoții care promovează falsuri despre UE, care vând țara și lucrează împotriva Moldovei să ne distrugă viitorul și prezentul.

5.Referendumul nu este doar despre viitor. Referendum este despre prezent. Nu avem timp să așteptăm un viitor mai bun, trebuie și suntem obligați să construim un prezent sigur și în bunăstare.

Pe 20 octombrie în țara noastră ar urma să aibă loc alegerile președintelui și un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

img24004588

img24004588

img24004588

img24004588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!