ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu, vizită în raionul Strășeni: Proiectele de dezvoltare regională vor continua, 55 milioane de lei vor fi alocate pentru renovarea drumurilor

16:28 | 19.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/.Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Strășeni. Speakerul a îndemnat aleșii locali din raion să își unească eforturile pentru dezvoltarea localităților, menționând că în raionul Strășeni au fot implementate 50 de proiecte în cadrul Programului Național „Satul European”, transmite MOLDPRES.

Aderarea la Uniunea Europeană este calea noastră de dezvoltare și i-am îndemnat pe primarii și reprezentanții serviciilor publice desconcentrate din raionul Strășeni să ne unim eforturile pentru un viitor sigur și în bunăstare acasă. De aceea, este foarte important ca în fiecare localitate să se vorbească despre proiectele realizate cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, a guvernului și a comunității”, a declarat președintele Parlamentului la întrevederea cu aleșii locali din raionul Strășeni.

Igor Grosu a subliniat că în raionul Strășeni, în ultimii ani, sunt zeci de exemple, unde cu ajutorul fondurilor europene, s-au construit drumuri, s-au modernizat școli și grădinițe, au fost asigurate cu apă și canalizare mii de gospodării, iluminate sate întregi sau amenajate locuri de distracții. Doar în localitatea Codreanca s-au construit trei terenuri noi de joacă și sport, dotate cu echipamente moderne, în valoare de peste 2 milioane de lei prin programul Satul European.

Președintele Parlamentului a dat asigurări că procesul de implementare a proiectelor va continua și că autoritățile vor aloca mijloace financiare pentru reabilitarea drumurilor.

Pentru anul 2024 vor fi noi proiecte și se vor aloca peste 55 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor regionale de tip G din raion. Aceste proiecte de modernizare trebuie să continue și noi vom munci pentru a aduce Europa în fiecare localitate”, a asigurat oficialul.

Amplasat în partea centrală a Republicii Moldova, raionul Strășeni, cu o populație de peste 82 de mii de locuitori, are 27 de primării, 39 de localități, inclusiv orașele Strășeni și Bucăvăț.

Potrivit site-ului oficial al Consiliului Raional Strpșeni, ramurile principale ale economiei raionului sunt agricultura şi industria prelucrătoare. În mare parte, industria raionului este bazată pe prelucrarea materiei prime. Cea mai mare pondere a revenit industriei alimentare şi băuturilor. Alte ramuri industriale dezvoltate în raion sunt: producţia de articole de îmbrăcăminte, producţia de articole din fier și lemn.

img24004590

img24004590

img24004590

img24004590

img24004590

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!