ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO USMF „Nicolae Testemițanu” a anunțat învingătorii concursului de desene cu genericul „Medicul – prin ochii unui copil”

09:39 | 21.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/.Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”  a desemnat învingătorii concursului de desene cu genericul „Medicul – prin ochii unui copil”, ediția a IV-a. Concursul s-a desfășurat la trei categorii: învățământul primar, gimnazial şi liceal, comunică MOLPRES.

Prezent la ceremonia de decernare a premiilor rectorul Universității, Emil Ceban, le-a mulțumit copiilor pentru participare la concurs și a menționat că toate lucrările sunt impresionante. „V-am remarcat talentul și mă bucur că fiecare ați avut viziuni artistice diferite, redând profesia de medic așa cum ați văzut-o voi. Majoritatea sunt realizate în nuanțe colorate, vesele, așa cum vă văd și pe voi, și sunt sigur că unii dintre voi veți dori să deveniți eroul pe care l-ați redat în desen”, a menționat rectorul.

Responsabilă de organizarea acestui concurs, Silvia Ciubrei, șefa Departamentului Comunicare și Relații Publice (DCRP), a specificat că la concurs au participat 191 de elevi din instituţii de învăţământ şi cu profil de arte din capitală şi din raioanele republicii. Lucrările au fost evaluate de un juriu profesionist, creat prin ordinul rectorului din specialiști în arte plastice. „Prin acest concurs ne propunem să valorificăm creativitatea și talentul copiilor și, totodată, să promovăm profesiile de medic, farmacist, asistent medical – ce stau la baza vegherii sănătății oamenilor”, a afirmat reprezentanta DCRP.

Astfel, în urma deciziei juriului, la categoria învățământ primar, câștigătoarea locului I a devenit Alisa Solonenco, elevă la Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev” din Chișinău. La categoria învățământ gimnazial, pe locul I s-a plasat Mihaela Grosu, elevă la Școala Raională de Arte Plastice din or. Șoldănești, iar  la categoria învățământ liceal locul I a fost câștigat de Dana Schița, Școala Raională de Arte Plastice din or. Șoldănești.

Premiul special al Rectorului USMF „Nicolae Testemițanu” i-a revenit Alexandrei Bunescu, elevă la Școala de Arte Plastice din or. Șoldănești, pentru lucrarea „Medicul în ochii unui copil”, iar Premiul Departamentului Comunicare și Relații Publice a fost obținut de Alexandrina Catrinescu, elevă la Școala Raională de Arte Plastice „Nicolae Moisei” din or. Telenești, pentru lucrarea „Ocrotirea viitorului”.

img24004630

img24004630

img24004630

img24004630

img24004630

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!