ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Vetting: Încă doi candidați la CSJ și trei candidați în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor au promovat evaluarea

17:40 | 21.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/.Comisia Vetting a anunțat astăzi că a finalizat evaluarea candidaților la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ana Zabulica, Stanislav Grosu și Vitalie Pîslariuc, și evaluarea în privința candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ruslan Berzoi și Ludmila Bolocan. Cei cinci subiecți ai evaluării corespund criteriilor de integritate etică și financiară, comunică MOLDPRES.

Potrivit comisiei, pentru candidații în Colegiul CSM, Comisia Vetting a adoptat decizii de promovare, iar în cazul candidaților la CSJ au fost întocmite rapoarte cu propuneri de promovare a evaluării care au fost transmise CSM-ului. CSM urmează să examineze rezultatele evaluărilor făcute de Comisie și să adopte hotărâri motivate prin care va accepta sau va respinge rapoartele Comisiei.

img24004661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!