ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Politicile antidrog implementate de autorități au fost discutate la Parlament în cadrul unei conferințe internaționale

10:52 | 03.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Subiectul privind reducerea consumului drogurilor, traficul ilicit de droguri, precum și eforturile autorităților din Republica Moldova de îmbunătățire a legislației în domeniu au fost discutate în cadrul Conferinței internaționale cu genericul „Politici în domeniul drogurilor în Republica Moldova”, comunică MOLDPRES.

Evenimentul s-a desfășurat pe platforma Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, în contextul Zilei internaționale de luptă împotriva consumului și a traficului ilicit de droguri și a întrunit deputați, reprezentanți ai instituțiilor de stat, experți naționali și internaționali, parteneri externi și reprezentanți ai societății civile.

Principalul obiectiv al evenimentului a fost de a analiza politicile antidrog implementate în Moldova și strategiile de îmbunătățire a acestora prin prisma angajamentelor naționale, europene și internaționale.

În mesajul de debut, președintele Comisiei Adrian Belîi, a menționat despre necesitatea consolidării eforturilor de colaborare pentru îmbunătățirea cadrului legal în domeniu, exprimând recunoștință instituțiilor implicate în acest proces.

Pe parcursul conferinței a fost prezentată situația actuală din Republica Moldova, eforturile autorităților de armonizare a politicilor antidrog în procesul de pregătire pentru aderarea la UE. Evenimentul a cuprins și o serie de discuții privind impactul legislației actuale în domeniul drogurilor și reformele care necesită a fi implementate în acest domeniu.

Discuțiile privind politicile antidrog vor continua în perioada următoare pe platforma Comisiei Naționale Antidrog.

img24004988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!