ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Trofim este noul membru al Curții de Conturi

13:01 | 04.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a numit astăzi un nou membru al Curții de Conturi. Pentru candidatura Nataliei Trofim au votat 71 de deputați, comunică MOLDPRES.

Natalia Trofim a fost selectată în urma desfășurării unui concurs public. Aceasta activează de 23 de ani în cadrul Curții de Conturi, în prezent fiind șefă a Direcției generale de audit I.

Membrii Curții de Conturi se numesc de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, pe un termen de 5 ani, la propunerea președintelui Curții de Conturi.

Tot astăzi, aleșii poporului au decis numirea lui Ion Dudnicenco în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Potrivit legislației, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor are în componența sa șapte consilieri pentru soluționarea contestațiilor. Consilierii sunt numiți de către Parlament, cu votul majorității deputaților prezenți, la propunerea Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, pentru un mandat de șapte ani.

img24005053

img24005053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!