ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu: Republica Moldova și România își vor uni eforturile în lupta cu dezinformarea și cu grupările criminale care au scopul de a destabiliza situația din regiune

14:02 | 05.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/.Republica Moldova și România își vor uni eforturile în lupta cu dezinformarea și cu grupările criminale, care au scopul de a destabiliza situația din regiune. Declarația a fost făcută de speakerul Igor Grosu în cadrul unei întrevederi cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu, comunică MOLDPRES.

„Am revăzut-o cu drag, la Parlament, pe ministra de Externe a României, Luminița Odobescu, căreia i-am mulțumit pentru ajutorul constant acordat Republicii Moldova în lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. În tot acest timp, doamna ministră a sprijinit agenda noastră de reforme atât la Bruxelles, cât și în relația cu statele membre ale UE”, a spus Grosu.

Președintele Parlamentului a menționat că anul 2024 este un an electoral în Republica Moldova și în România, „de aceea am convenit să ne unim eforturile în lupta noastră cu dezinformarea și cu grupările criminale care au scopul de a destabiliza situația din regiune”.

„ De asemenea, am stabilit să avem o cooperare mai activă pe mai multe domenii, iar expertiza României în aproximarea legislației la standardele UE ne va ajuta să ne mișcăm cu pași mai rapizi în procesul de negociere. Este important pentru noi să știm că avem un partener atât de puternic și dedicat, precum România, în drumul nostru de a construi o Moldovă Europeană”, a conchis Grosu.

Ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, participă la Reuniunea Trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina, găzduită la MAE.

Trilaterala de la Chișinău abordează o tematică extinsă, de la cooperarea regională în domeniul energiei și dezvoltarea în comun a unei infrastructuri de transport moderne și reziliente la parteneriate regionale în domeniul combaterii dezinformării.

img24005084

img24005084

img24005084

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!