ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație a Ministerului Apărării din Germana, în vizită la Chișinău. Lista subiectelor abordate

16:38 | 09.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. O delegație a Ministerului Apărării al Republicii Federale Germania efectuează o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 8-10 iulie anul curent, comunică MOLDPRES.

În timpul întrevederilor au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea actuală și identificarea potențialelor direcții de susținere și asistență în procesul de reformare a sistemului național de apărare.

Prezent la întrevedere, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a apreciat implicarea partenerilor germani în procesele de reformă ale Armatei Naționale, prin asistența oferită de-a lungul anilor la consolidarea capabilităților de apărare, dar și la sporirea rezilienței naționale în fața provocărilor de securitate.

Agenda de discuții, în cadrul ședinței a vizat în special expertiza, oportunitățile de instruire pentru efectivul Armatei Naționale și asistența logistică.

Totodată, cei prezenți au abordat participarea și prestația pacificatorilor moldoveni în operații de menținere a păcii sub egida ONU sau alte organizații internaționale.

img24005206

img24005206

img24005206

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!