ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Mondială va oferi 40 milioane de dolari pentru consolidarea instituțiilor în situații de urgență

11:45 | 15.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va împrumuta 40 milioane de dolari de la Banca Mondială pentru îmbunătățirea serviciilor hidrometeorologice și pentru consolidarea instituțiilor în vederea reacțiilor în cazul situațiilor de urgență. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul pentru inițierea negocierilor Acordului de împrumut, comunică MOLDPRES.

Astfel, 29 din cele 40 milioane de dolari vor fi investite în consolidarea instituțiilor pentru răspunsul la situațiile de urgență. De asemenea, 6 milioane de dolari sunt destinați pentru îmbunătățirea serviciilor hidrometeorologice, iar trei milioane de dolari sunt pentru reducerea riscurilor infrastructurii critice și rezistenței fiscale.

Termenul de valabilitate a Acordului de împrumut este de cinci ani. Pentru realizarea acestuia urmează a fi semnate trei acorduri de implementare cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

img24005369

img24005369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!