ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii moldoveni au ajuns în Grecia

11:31 | 16.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Cei 20 de pompieri cu cinci unități de tehnică din cadrul Inspectoratului  General pentru Situații de Urgență /IGSU/ au ajuns în Republica Elenă. Aceștia au fost dislocați la baza de operații din orașul Nea-Makri, unde au trecut instructajul de front și au fost repartizați pe gărzi, fiind pregătiți să intervină la necesitate în misiuni de lichidare a focarelor de ardere, alături de colegii eleni, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, pompierii moldoveni s-au alăturat echipelor de intervenție din 12 țări și anume: România, Bulgaria, Malta, Polonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Grecia, Austria, Franța, Spania.

Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU sunt antrenați în executarea misiunilor specifice de monitorizare a situațiilor de urgență pe teritoriul Greciei în cadrul Centrului Operațional, iar în funcție de dinamica situațiilor înregistrate în teren vor interveni pentru suplinirea echipelor cu tehnică și efectiv.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 29 iulie 2024, urmând ca alți 20 de pompieri moldoveni să fie detașați în regiunea Nea-Makri cu două unități de tehnică pentru efectuarea rotației de efectiv.

Programul este organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, prin executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a eventualelor focare în locațiile stabilite de forțele locale, eficientizarea activității de pregătire a echipelor, precum și îmbunătățirea interoperabilității între acestea.

img24005404

img24005404

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!