ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul din Cimișlia a fost dotat cu un sistem nou de radiografie și radioscopie digitală

18:25 | 16.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Spitalul raional Cimișlia și-a fortificat capacitatea de diagnostic și tratament prin instalarea unui sistem de radiografie și radioscopie digitală. Echipamentul, în valoare de circa 3,5 milioane de lei, a fost procurat de Ministerul Sănătății, comunică MOLDPRES.

Conform Ministerului Sănătății, aparatul de înaltă performanță permite medicilor să efectueze investigații rapide, detaliate și cu precizie înaltă, contribuind la îmbunătățirea calității serviciilor medicale radiologice oferite pacienților. Această achiziție sporește accesul locuitorilor din raionul Cimișlia la servicii de sănătate calitative.

Pe parcursul ultimului an, mai multe spitale raionale au primit echipamente medicale noi, achiziționate în cadrul proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii”, finanțat de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

img24005424

img24005424

img24005424

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!