ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Salvatorii au intervenit la lichidarea consecințelor furtunii

11:56 | 18.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Salvatorii au intervenit la înlăturarea fragmentelor de acoperișuri distruse și la defrișarea copacilor doborâți în mai multe localități din nordul țării în urma ploilor și vântului puternic din seara zilei de ieri, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în raionul Glodeni au fost afectate acoperișurile mai multor case locative din satele: Limbenii Noi, Iabloana, Ciuciulea, Viișoara.

Totodată, angajații IGSU au intervenit și în raionul Dondușeni. Astfel, în localitatea Țaul, vântul a deteriorat 30% din suprafața acoperișului a unui bloc locativ cu cinci nivele, dar și acoperișurile a patru case particulare și a două garaje. De asemenea, rafalele de vânt au smuls acoperișul unui magazin alimentar, iar în urma prăbușirii unui copac a fost deteriorat un garaj și un microbuz. În satul Târnova, acoperișul unei case de locuit a fost distrus parțial. 

În ultimele 24 de ore, în total, angajații IGSU au intervenit în 23 de cazuri pentru defrișarea copacilor în urma rafalelor de vânt. Acțiunile au avut loc în 15 raioane, printre care: Bălți, Strășeni, Cimișlia, Hâncești, Edineț și municipiul Chișinău.

În urma intemperiilor, victime nu au fost raportate. Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează pentru evaluarea pagubelor materiale.

img24005470

img24005470

img24005470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!