ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Mediului solicită opinia agenților economici asupra Regulamentului privind ambalajele și deșeurile de ambalaje

10:05 | 25.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Agenții economici din ţară au fost invitați să transmită, până la data de 1 septembrie curent, sugestiile pentru îmbunătățirea Regulamentului privind ambalajele și deșeurile de ambalaje, transmite MOLDPRES.

Acest lucru a fost stabilit în cadrul consultărilor Ministerului Mediului cu agenții economici privind actualizarea regulamentelor pentru executarea cerințelor de responsabilitate extinsă a producătorului (REP), în contextul modificărilor recente aduse Legii privind deșeurile.

În cadrul întâlnirii cu producătorii și importatorii de ambalaje s-a discutat în mod special despre necesitatea alinierii ratei de colectare a deșeurilor de ambalaje cu țintele stabilite prin Directiva Europeană, având în vedere perspectivele de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Regulamentul privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje  reglementează gestionarea ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje în scopul prevenirii sau reducerii impactului asupra mediului, asigurând un grad ridicat de protecție a mediului, funcționarea pieței și evitarea obstacolelor în calea comerțului, precum și denaturarea, și limitarea concurenței.

Documentul stabilește măsurile prioritare destinate prevenirii producerii deșeurilor de ambalaje și principiile privind reducerea eliminării finale a deșeurilor de ambalaje prin reutilizare, reciclare și valorificarea acestora.

 

img24005649

img24005649

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!