ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a cucerit prima medalie la JO de la Paris. Președinta Maia Sandu: „Felicitări pentru bronzul la judo, Denis Vieru! Ne mândrim cu perseverența și pasiunea ta”

19:47 | 28.07.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova obține prima medalie la Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Judocanul Denis Vieru  a cucerit duminică medalia de bronz. Cu mesaje de felcitări și încurjare pentru întreg lotul olimpic al țării au venit președinta Maia Sandu, președintele parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean, informează MOLDPRES.

„Avem prima medalie de la Jocurile Olimpice! Felicitări pentru bronzul la judo, Denis Vieru! Ne mândrim cu perseverența și pasiunea ta. Hai, Moldova! #teamMoldova #Paris2024”, a menționat șefa statului.

„Bravo, Denis și îți mulțumim pentru emoții! O țară întreagă se mândește cu tine! Hai, Moldova!”, a scris Igor Grosu pe contul său de Facebook. 

„Felicitări, Denis! Succesul tău ne umple de mândrie și bucurie. Le ținem pumnii sportivilor noștri care urmează să concureze și îi așteptăm acasă cu medalii și rezultate frumoase. Hai, Moldova!”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

În finala mică a categoriei de greutate 66 kg, judocanul nostru l-a învins pe francezul Walide Khyar.

„Sunt niște emoții de nedescris. În sfârșit am cucerit o medalie la Jocurile Olimpice”, a declarat președintele Federației de judo, Andrei Golban.

Astfel, Denis Vieru devine primul judocan moldovean care reușește sa cucerească o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris de 26 de sportivi care vor concura la 10 probe sportive.

img24005735

img24005735

img24005735

img24005735

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!