ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Denis Vieru, primele declarații după ce a cuerit bronzul la JO: „Sunt mândru de țara mea, cred că e cea mai frumoasă clipă”

20:36 | 28.07.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Judocanul Denis Vieru a făcut primele declarații după victoria pe care a obținut-o în luta cu francezul Walide Khyar și i-a adus medalia de bronz la Jocurile Olimpice de vară, informează MOLDPRES.

Sportivul moldovean a declarat pentru postul public de televiziune „Moldova1” că este mândru de țara sa, iar rezulatul obținut la Paris este un pas important pentru viitorul său sportiv. 

„Mă simt perfect. Sunt mândru de țara mea, de oamenii care au stat alături mereu, au crezut, m-au susținut. Cred că este cea mai frumoasă clipă. Am făcut-o pentru mulți oameni. Este mereu loc de mai bine, dar este un pas foarte important, o trambulină, aș spune, pentru viitor, și o bună motivație pentru copii, colegi care tind să devină super-staruri în judo”, a declarat Denis Vieru pentru postul public de televiziune Moldova 1 cu puțin timp înainte de a urca pe piedestal.

În finala mică a categoriei de greutate 66 kg, Denis Vieru l-a învins pe francezul Walide Khyar.

Astfel, Denis Vieru devine primul judocan moldovean care reușește sa cucerească o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Cu mesaje de felcitări și încurjare pentru întreg lotul olimpic al țării au venit președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean. 

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris de 26 de sportivi care concurează la zece probe sportive.

 

img24005737

img24005737

img24005737

img24005737

img24005737

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!