Descoperă Moldova cu #MOLDPRES: Revista Wanderlust despre Republica Moldova: „O destinație turistică încă nedescoperită a Europei”
15:03 | 30.07.2024 Categorie: Moldova Turistică
Moldova în revista Wanderlust și nominalizată la premiile Wanderlust Travel
Republica Moldova, o destinație turistică încă nedescoperită a Europei, atrage atenția internațională printr-un articol de şapte pagini publicat în ediția din iulie a revistei Wanderlust, una dintre cele mai prestigioase reviste de călătorii din Marea Britanie. Intitulat „Moldova - un toast pentru viitor”, articolul explorează bogățiile culturale și naturale ale țării noastre, subliniind cramele subterane impresionante, mănăstirile istorice și ospitalitatea localnicilor.
Mai mult, Moldova este nominalizată la Premiile Wanderlust Travel 2024 în două categorii: „Cea mai atractivă țară în Europa” și „Cea mai atractivă destinație emergentă”, iar susținătorii și iubitorii de călătorii pot să voteze pentru Moldova și să contribuie la recunoașterea internațională a țării noastre Wanderlust Travel Awards.
Revista Wanderlust, fondată în 1993, este disponibilă în 70 de țări și este cunoscută pentru standardele sale înalte de jurnalism de călătorie. Cu un potențial de 1,8 milioane de vizualizări online pe lună și o circulație de 137.959 de exemplare pe număr, Wanderlust oferă Moldovei o oportunitate excepțională de a atrage atenția asupra țării în calitate de destinație turistică.
Vizita Wanderlust în Moldova a fost facilitată prin Proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Competitivitate și Reziliență Rurală în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern (ANTRIM), cu scopul de a promova Moldova ca destinație turistică pe piețe țintă cu zboruri directe din Chișinău, Marea Britanie fiind una dintre ele. Invitați în contextul unicului festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est - DescOperă, cei doi jurnaliști George Kipouros, redactor șef, și Adam Lloyds, director comercial, au avut o experiență cuprinzătoare, descoperind bogățiile culturale, vinicole și naturale ale țării. Această colaborare a permis prezentarea Moldovei într-o lumină favorabilă pe scena internațională, evidențiind frumusețea și unicitatea sa.
„Moldova, cu cramele sale subterane unice și mănăstirile istorice, este o destinație fascinantă care merită descoperită. De la peisajele vibrante ale câmpurilor agricole până la ospitalitatea caldă a localnicilor, această țară oferă o experiență de neuitat pentru orice călător curios”, arată un citat din articol care subliniază farmecul unic al Moldovei.
Articolul pune accent pe experiențele autentice și surprinzătoare pe care Moldova le oferă, inclusiv vizite la crama Cricova, a doua cea mai mare cramă subterană din lume, și la mănăstirile Curchi și Hâncu. De asemenea, sunt menționate eforturile locale de revitalizare culturală, cum ar fi Arta Rustică, un centru de țesut tradițional care promovează identitatea culturală moldovenească.
Acesta este al doilea mare succes mediatic din acest an al Republicii Moldova, care a participat în premieră şi la competiția Destinația Anului 2024 din România
În premieră, lista destinațiilor finaliste a inclus puncte turistice din Republica Moldova
Destinația Anului 2024 este cel mai important proiect de promovare a turismului din România. Pentru prima oară la această competiție prestigioasă a participat și Republica Moldova. Astfel, până în luna mai, doritorii au putut vota destinațiile preferate pe www.destinatiaanului.ro. Peste 120 de destinații turistice din România și Republica Moldova au concurat în 13 categorii.
Republica Moldova a fost prezentă cu următoarele destinaţii:
Orașe care inspiră: Chișinău - capitala turistică a Moldovei;
Tărâmuri cu tradiție și istorie: Raionul Soroca;
Regiuni Eco-turistice: Rezervația Naturala Plaiul Fagului, raionul Ungheni;
Sat de poveste: Satul Văleni, raionul Cahul;
Atracții cultural-educative: Complexul Muzeal „Țipova-Saharna”, Rezina și Mănăstirea Căpriana, raionul Strășeni;
Cazări epice – boutique: Pensiunea „La Tudora”, raionul Ștefan Vodă.
Republica Moldova a obținut două premii: Satul Văleni, raionul Cahul - Premiul Special Destinația Anului în Republica Moldova; Lunca Prutului de Jos - Cea mai bună promovare.
„Avem foarte multe destinații extraordinar de frumoase, fie că sunt localități sau regiuni întregi, fie că sunt atracții turistice. Cele mai frumoase merită cunoscute, astfel încât să beneficieze de pe urma eforturilor lor și să fie un exemplu și pentru altele”, a rezumat pentru MOLDPRES Mihai Bârsan, inițiatorul competiției Destinația Anului.
Cor. Lilia Grubîi