ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victoria Belous a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Finanțelor. Maia Sandu: „Avem așteptări mari”

17:39 | 31.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Victoria Belous este noul Ministru al Finanțelor. Ea a depus astăzi jurământul de învestire în funcție, în prezența șefei statului Maia Sandu și a premierului Dorin Recean, transmite MOLDPRES

Ceremonia a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova.  

Președintele Maia Sandu a mulțumit Victorie Belous pentru că a acceptat propunerea de a fi numită în funcția de ministru al Finanțelor, menționând că acesta este un portofoliu important, iar societatea „are așteptări mari”.

„Mulțumesc lui Petru Rotaru pentru activitate intensă și pentru toate reușitele din ultima perioadă, pentru faptul că am reușit să finanțăm programe importante chiar și atunci când economia nu reușea să genereze toate resursele de care avem nevoie pentru dezvoltare. Doamnă ministră, vă felicit și vă mulțumesc pentru că ați acceptat această provocare. Este un portofoliu dificil. Avem așteptări mari, și pe partea de menținere a tuturor cheltuielilor care sunt importante pentru cetățeni, dar și pe partea de transformare, în special pentru că Ministerul Finanțelor conduce mai multe grupuri de lucru în procesul de negocieri cu Uniunea Europeană. Avem de făcut transformări semnificative pentru a îmbunătăți calitatea lucrurilor. De asemenea, pentru că suntem deja în luna august și este o lună în care mulți concetățeni de ai noștri revin acasă, vreau să vă rog să aveți grijă că angajații de la Serviciul Vamal îi vor întâlni pe toți concetățenii noștri cu respect și toată lumea va fi tratată cu corectitudine. Dvs. veniți de la Serviciul Fiscal și știți că avem de lucru acolo în continuare. O economie puternică este doar atunci când avem mulți agenți economici puternici, iar asta înseamnă un mediu de afaceri propice și interacțiunea acestor oameni de afaceri cu Serviciul Fiscal, cu Serviciul Vamal sunt elemente importante”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu și-a exprimat speranța că veniturile la buget vor crește, „pentru că avem multe lucruri de făcut în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”.

Premierul Dorin Recean i-a mulțumit lui Petru Rotaru pentru activitatea desfășurată la Minister și i-a urat succes Victoriei Belous în noua funcție. „Ministerul Finanțelor, alături de Ministerul Justiției, sunt cele mai solicitate două ministere și Petru Rotaru a pus un început bun de schimbări. Doamnă ministră, urmează să preluați acest portofoliu important. Avem de crescut economia, avem de crescut veniturile cetățenilor și prin asta veniturile fiscale ale Guvernului. Avem de finanțat foarte judicios programele de dezvoltare economică, dar și programele de asistență socială, medicală. Dincolo de asta, avem de oferit servicii publice bune atât la Serviciul Fiscal de Stat, cât și la Serviciul Vamal. La fel, este foarte importantă trezoreria statului și cum noi gestionam banii. Ne dorim tuturor nouă membrilor Executivului disciplină și tenacitate să realizam Programul Guvernului de integrare europeană”, a afirmat premierul. 

Victoria Belous a fost numită în funcția de ministru al Finanțelor după ce Petru Rotaru și-a încheiat mandatul, fiind numit astăzi de Parlament în funcția de vicepreședinte al Băncii Naționale a Moldovei. Victoria Belous a fost până în prezent șef-adjunct al Serviciului Fiscal de Stat.

img24005851

img24005851

img24005851

img24005851

img24005851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!