ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Funcționarul Secretariatului Parlamentului, cu statut de bănuit într-o cauză penală, a fost suspendat din funcție

10:29 | 01.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Funcționarul din cadrul Secretariatului Parlamentului, cu statut de bănuit într-o cauză penală, a fost suspendat din funcție, pe durata desfășurării investigațiilor realizate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Anunțul a fost făcut astăzi de Direcția comunicare a Legislativului, transmite MOLDPRES. 

„Conducerea Parlamentului, de comun cu Secretariatul Parlamentului acordă tot suportul necesar organelor de drept în vederea continuării obiective a investigațiilor și elucidării cazului”, este precizat în comunicatul remis presei.

Potrivit legii, persoana beneficiază de prezumția nevinovăției până la finalizarea acțiunilor procesual penale.

Doi funcționari din Parlament și din Poliția de Frontieră au fost reținuți ieri pentru 72 de ore fiind bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova, în comunicarea lor cu angajatul unei ambasade de la Chișinău.

img24005870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!