ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va beneficia de susținerea PNUD în implementarea reformei administrației publice locale

12:37 | 01.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova va beneficia de susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în implementarea reformei administrației publice locale (APL), în contextul Strategiei de reformă a administrației publice 2023-2030, informează MOLDPRES. 

Acest lucru va fi posibil după ce Secretarul general al Guvernului, Artur Mija și Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova, au semnat un acord pentru inițierea unui proiect amplu de sprijin pentru implementarea reformei APL. 

Astfel, PNUD va sprijini lansarea și implementarea procesului de amalgamare voluntară a unităților administrativ-teritoriale, ceea ce va contribui la furnizarea serviciilor publice mai eficiente și accesibile și la o dezvoltare locală durabilă în comunitățile amalgamate.

De asemenea, suportul va fi oferit la elaborarea altor politici conexe, cum ar fi descentralizarea financiară, facilitarea procesului de monitorizare și evaluare periodică a implementării reformei administrației publice locale.

Parlamentul a adoptat în vara anului trecut proiectul de lege privind amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale. Documentul are drept scop crearea unui cadru normativ necesar pentru amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale de nivelul întâi în vederea consolidării capacităților administrative ale autorităților publice locale și prestarea serviciilor publice de calitate și accesibile populației.

img24005879

img24005879

img24005879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!