ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul rus de externe a criticat decizia prin care un angajat al ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă

16:58 | 01.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Ministerul rus de externe a criticat decizia autorităților de la Chișinău de a declara drept persoană indezirabilă pe teritoriul țării a unui angajat al ambasadei Federației Ruse din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă emis de autoritățile ruse, decizia de a expulza un angajat al ambasadei ar fi fost luată „fără nicio justificare clară”.

„Considerăm acest pas neprietenos ca o altă manifestare a cursului agresiv anti-rus al actualei conduceri moldovenești, care distruge în mod iresponsabil legăturile ruso-moldovenești, care au rădăcini istorice adânci”, a precizat ministerul rus de externe.

Instituția a adăugat că, în situația actuală, „partea rusă își rezervă dreptul de a da un răspuns adecvat la decizia ostilă și nemotivată a autorităților moldovenești față de angajatul Ambasadei Rusiei”.

Un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat drept persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. O notă informativă în acest sens i-a fost înmânată astăzi ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, care a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, „decizia autorităților moldovenești a fost luată urmare activităților specifice întreprinse, în rezultatul cărora au fost obținute informații și probe care atestă desfășurarea pe teritoriul Republicii Moldova de către diplomatul rus a unor activități incompatibile cu statutul diplomatic”.

În acest context, colaboratorul Ambasadei ruse urmează să părăsească Republica Moldova.

Un funcționar al Parlamentului și un polițist de frontieră au fost reținuți ieri fiind bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova. Procurorii au stabilit că aceștia comunicau cu un angajat al unei ambasade de la Chișinău căruia îi furnizau informații „pentru a fi folosite în dauna intereselor Republicii Moldova”.

img24005895

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!