ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul preşedinte al PPCD, Iurie Roșca, a fost condamnat la șase ani de închisoare

14:50 | 02.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Fostul preşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), Iurie Roșca, a fost condamnat astăzi la șase ani de închisoare, cu executare, pentru trafic de influență, informează MOLDPRES.

Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Pedeapsa urmează să fie executată într-un penitenciar de tip semiînchis.

Iurie Roşca a pledat nevinovat.

Sentința poate fi atacată în termen de 15 zile la Curtea de Apel.

Iurie Roșca a fost cercetat pentru trafic de influenţă. Dosarul a fost inițiat în anul 2017, în baza unui denunţ semnat de omul de afaceri, Alexei Damaschin.

Potrivit procurorilor, Iurie Roşca i-ar fi cerut 1 milion de euro pentru a-l ajuta să câştige un dosar civil în Curtea Supremă de Justiţie. Dintre care, în noiembrie 2009, ar fi primit 227 de dolari.

img24005926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!