ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul perinatal din Ungheni a fost modernizat

14:00 | 06.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Centrul perinatal din Ungheni a fost modernizat cu suportul UNFPA și a Marii Britanii. Acesta a fost dotat cu echipament și mobilier nou în valoare de circa 4 milioane de lei, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de inaugurare a centrului a fost prezentă și ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Aceasta a menționat că spitalul din Ungheni trebuie să redevină una din cele mai bune instituții medicale din teritoriu și Ministerul depune eforturi pentru  a moderniza instituția.

„Trebuie să asigurăm o asistență medicală de calitate tuturor cetățenilor noștri, inclusiv refugiaților din țara vecină. Totodată, vreau să menționez că Ministerul Sănătății va continua să investească în baza tehnico materială și în special echipamente, deoarece la momentul de față, echipamentele stau la baza îndeplinirii obligațiilor dumneavoastră de medici. Se lucrează și la ajustarea multor protocoale și multor cerințe la regulile internaționale. Vă felicit pentru acest pas înainte”, a opinat ministra.

Potrivit conducerii Centrul perinatal Ungheni, instituția a fost dotată cu echipamente și mobilier modern, fiind reparate mai multe edificii pentru mămici și personalul medical. De asemenea, a fost achiziționat aparataj pentru efectuarea colposcopiei.

Conform sursei citate, pe parcursul anului 2023, la Centrul perinatal din Ungheni au fost înregistrate 579 de nașteri.

img24006018

img24006018

img24006018

img24006018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!