ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Carburanții se ieftinesc pentru a cincea săptămână consecutiv

11:30 | 09.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Prețurile la carburanți scad pentru a cincea săptămână consecutiv. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a explicat astăzi ieftinirile prin micșorarea cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol și, parțial, printr-o ușoară apreciere a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, informează MOLDPRES.

În același timp, și cotația țițeiului de referință pentru Europa, de marca Brent, pe parcursul săptămânii curente a coborât până la 76 dolari/baril, nivel comparabil cu cel înregistrat încă la începutul acestui an. Totodată, la sfârșit de săptămână se atestă o tendință de creștere a cotațiilor Brent în raport cu nivelul minim atins.

Prin urmare, ieftinirea în ultimele cinci săptămâni la motorina standard constituie 1,33 lei/litru, iar la benzina COR 95 circa 1,04 lei/litru, prețurile la pompă apropiindu-se tot mai mult de valorile minime înregistrate în anul curent.

În aceste condiții, pentru următoarele trei zile, ANRE a anunțat un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 25 de bani per litru, în scădere cu patru bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 20 de lei și 46 de bani per litru, prețul fiind mai mic cu șapte bani.

 

img24006117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!